Kycklinggryta med paprika

Recept på kycklinggryta med paprika som kan förberedas och stå klar i kylen. Värm den försiktigt eftersom kyckling lätt blir torr om den kokas för länge.
Allt om Mat

Kycklinggryta

  • 800 g kycklinglårfilé
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 dl vitt vin
  • 3 msk kycklingfond
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 600 g potatis
  • 2 rödlökar
  • 1 paprika - gul eller röd
  • 0,5 zucchini
  • 1 kruka persilja
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald
  • bröd - till servering

Gör så här

  1. Putsa kycklingen och lägg i en bunke. Strö över mjöl, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Vänd runt. Bryn kycklingen runt om i en gryta i 2 msk olja. Tillsätt tomatpuré och pressad vitlök. Bryn ca 1 minut. Tillsätt vin, fond och vatten. Krydda med paprikapulver och cayenne.

  2. Skala och klyfta potatisen. Bryn potatisen hastigt i en panna med 1 msk olja. Lägg ner potatisen i kycklinggrytan.

  3. Under tiden grytan kokar, skala och klyfta löken, strimla paprikan och skär zucchinin i halv-månar. Fräs i 1 msk olja. Lägg de frästa grönsakerna i grytan. Låt sjuda ytterligare 10 min och kontrollera om kycklingen är genomkokt (köttsaften ska vara klar och inte rosa).

  4. Hacka persiljan och toppa grytan. Servera med ett gott bröd, t ex baguette.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!