Kycklinggryta med paprika

Recept på kycklinggryta med paprika som kan förberedas och stå klar i kylen. Värm den försiktigt eftersom kyckling lätt blir torr om den kokas för länge.

30 min

Kycklinggryta med paprika

 

  1. Putsa kycklingen och lägg i en bunke. Strö över mjöl, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Vänd runt. Bryn kycklingen runt om i en gryta i 2 msk olja. Tillsätt tomatpuré och pressad vitlök. Bryn ca 1 minut. Tillsätt vin, fond och vatten. Krydda med paprikapulver och cayenne.
  2. Skala och klyfta potatisen. Bryn potatisen hastigt i en panna med 1 msk olja. Lägg ner potatisen i kycklinggrytan.
  3. Under tiden grytan kokar, skala och klyfta löken, strimla paprikan och skär zucchinin i halv-månar. Fräs i 1 msk olja. Lägg de frästa grönsakerna i grytan. Låt sjuda ytterligare 10 min och kontrollera om kycklingen är genomkokt (köttsaften ska vara klar och inte rosa).
  4. Hacka persiljan och toppa grytan. Servera med ett gott bröd, t ex baguette.

Recept från /LagaLätt