Kycklinggryta med lever

Recept på lättlagad kycklinggryta med lever. Här är grytan lagad med lätt crème fraiche men det går fint att byta ut den mot vanlig crème fraiche eller grädde.
Allt om Mat
Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 400 g kycklingfiléer
  • 200 g kycklinglever
  • 4 lökar - färska
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • 1 tsk soja - kinesisk
  • 2 msk persilja - hackad

Tillbehör

  • potatis - kokt

Gör så här

  1.  Skär kyckling och kycklinglever i bitar. Skär löken i kvartar och tomaterna i halvor.

  2. Bryn kycklingen och levern i smör i en stekpanna tills det är genomstekt. Krydda med salt och peppar.

  3. Vispa ihop lätt crème fraiche, vatten, buljongtärning och soja i en gryta. Lägg i kyckling och lever och låt det koka ca 5 minuter.

  4. Fräs lök och tomater i smör i stekpannan. Rör ner det i grytan och strö över persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!