55555

Recept på lättlagad kycklinggryta med lever. Här är grytan lagad med lätt crème fraiche men det går fint att byta ut den mot vanlig crème fraiche eller grädde.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g kycklingfiléer
200 g kycklinglever
4 färska lökar
200 g körsbärstomater
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl crème fraiche, lätt
1 dl vatten
0,5 hönsbuljongtärning
1 tsk soja, kinesisk
2 msk persilja, hackad

Tillbehör

kokt potatis

Kycklinggryta med lever – gör så här:

  1.  Skär kyckling och kycklinglever i bitar. Skär löken i kvartar och tomaterna i halvor.
  2. Bryn kycklingen och levern i smör i en stekpanna tills det är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
  3. Vispa ihop lätt crème fraiche, vatten, buljongtärning och soja i en gryta. Lägg i kyckling och lever och låt det koka ca 5 minuter.
  4. Fräs lök och tomater i smör i stekpannan. Rör ner det i grytan och strö över persilja.