Kycklinggryta med kokos

Kyckling- och kokosgryta från Tanzania. Piri piri-såsen varierar i styrka beroende på vilket fabrikat som används. Smaka dig fram till lagom styrka.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Kycklinggryta

  • 1 kg kycklinglårfilé - eller kycklingfilé
  • 2 lökar - gula
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk jordnötsolja
  • 1 burk tomater - (400 g) Vkrossade eller passerade
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl kokosmjölk
  • 0,75 dl mango chutney
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma - mald
  • 1 msk ingefära - färsk, riven
  • 1 - 3 msk piri piri-sås

Till garnering

  • 2 mango
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklingen i strimlor eller bitar. Skala och strimla löken. Skala och hacka vitlöken. Bryn kyckling och lök i omgångar i oljan i en stekpanna. Lägg över i en gryta.

  2. Häll över tomater, tomatpuré, kokosmjölk, mango chutney, salt, kardemumma, ingefära och piri piri. Låt grytan sjuda under lock 15 min. Smaka eventuellt av med mer piri piri.

  3. Skär mangon i småbitar och strö lite av den och kokosflingor över grytan. Servera resten i småskålar bredvid.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!