4.34.34.34.34.3

Kyckling- och kokosgryta från Tanzania. Piri piri-såsen varierar i styrka beroende på vilket fabrikat som används. Smaka dig fram till lagom styrka.

För 10 person(er)

Ingredienser

Kycklinggryta

1 kg kycklinglårfilé, eller kycklingfilé
2 lökar, gula
2 vitlöksklyftor
3 msk jordnötsolja
1 burk tomater, (400 g) Vkrossade eller passerade
2 msk tomatpuré
5 dl kokosmjölk
0,75 dl mango chutney
2 tsk salt
1 tsk kardemumma, mald
1 msk ingefära, färsk, riven
1-3 msk piri piri-sås

Till garnering:

2 mango
1 dl kokosflingor

1. Putsa och skär kycklingen i strimlor eller bitar. Skala och strimla löken. Skala och hacka vitlöken. Bryn kyckling och lök i omgångar i oljan i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
2. Häll över tomater, tomatpuré, kokosmjölk, mango chutney, salt, kardemumma, ingefära och piri piri. Låt grytan sjuda under lock 15 min. Smaka eventuellt av med mer piri piri.
3. Skär mangon i småbitar och strö lite av den och kokosflingor över grytan. Servera resten i småskålar bredvid.