00000

Recept på enkel och smal kycklinggryta med fläsk och salvia. Åtta vitlöksklyftor låter kanske mycket, men var inte orolig, de blir milda och goda när de får koka med i kycklinggrytan. Samtidigt ger vitlöken grytan supergod smak.  

För 4 personer

Ingredienser

Kycklinggryta

4 kycklingklubbor (ca 1,2 kilo)
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
8 vitlöksklyftor
1 förpackning krossade tomter (500 g)
1 squash (300 g)
150 g rökt fläsk eller bacon
10 färskä salviablad
3 dl bulgur
1 påse blandad sallad (150 g)

30 min

Kycklinggryta med fläsk och salvia – gör så här:

  1. Skär kycklingklubborna i lår och ben och ta bort skinnet. Bryn dem i en stekgryta tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
  2. Skala vitlöksklyftorna. Låt steka ca 1 minut. Häll över tomatkross. Låt koka ca 10 min.
  3. Ansa och tärna squashen. Blanda ner den i grytan och låt puttra ytterligare ca 10 min, tills kycklingen är genomkokt.
  4. Strimla fläsket. Stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av. Strimla salvian.
  5. Tillaga bulgur enligt förpackningens anvisning. Strö fläsk och salvia över grytan och servera den med bulgur och sallad.