Sötman från honung och russin kompletterar den syrliga citrussmaken i denna underbara kycklinggryta.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g kycklinglårfilé
1 citron skal och saft
3 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
3 msk flytande honung
3 msk sultanrussin
10 timjankvistar gärna back- eller citrontimjan
3 dl vatten
3 dl couscous

Recept: Kycklinggryta med citron och timjan

  1. Putsa och halvera kycklinglårfiléerna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skala med potatisskalare. Finstrimla skalet och pressa saften ur halva citronen.
  2. Blanda kycklingbitarna med citronskal och pressad vitlök. Bryn dem i olja i en gryta ca 3 min per sida. Krydda med salt och peppar. Ringla över honungen och bryn under omrörning ca 1 minut.
  3. Tillsätt russin, timjan, citronsaft och vatten. Sjud grytan under lock ca 10 min tills kycklingen är genomkokt.
  4. Tillaga couscous enligt förpackningens anvisning. Servera till kycklinggrytan.