Kycklinggryta med chili

Kyckling i gryta med het piri-piri. I ursprungsreceptet ska det egentligen vara tio piripiri, men för de som är mindre bevandrade i stark mat kan det vara bra att börja med halva mängden. Receptet går bra att förbereda.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kyckling - hel färsk
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1,25 dl tomatpuré
  • 4 tärningar hönsbuljong
  • 1,5 l vatten
  • 5 piri-piri (chilifrukter) - torkade. (hackade, behåll kärnorna)
  • 0,5 salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 potatisar
  • 0,5 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 msk vatten

Tillbehör

  • ris - eller couscous

Gör så här

  1. Skala och tärna löken grovt. Fräs den smör i en stor gryta och blanda ner tomatpuré. Lägg i kycklingen. Smula över buljongtärningarna och häll över vattnet. Lägg i kryddorna och koka kycklingen hel under lock ca 50 minuter eller till dess benen lossnar från köttet.

  2. Lyft upp kycklingen och sila spadet. Dela kycklingen i 6-8 mindre bitar. Häll tillbaka spadet i grytan.

  3. Skala och dela potatisen i bitar och lägg ner dem i spadet. Koka tills potatisen är mjuk. Red av med maizena utrört i lite vatten. Lägg i kycklingbitarna och hetta upp grytan. Servera med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!