00000

Kyckling i gryta med het piri-piri. I ursprungsreceptet ska det egentligen vara tio piripiri, men för de som är mindre bevandrade i stark mat kan det vara bra att börja med halva mängden. Receptet går bra att förbereda.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kyckling hel färsk
1 gul lök
1 msk smör
1,25 dl tomatpuré
4 hönsbuljongtärningar
1,5 l vatten
5 piripiri torkade. (hackade, behåll kärnorna)
0,5 salt
2 krm svartpeppar
2 potatisar
0,5 msk Maizena majsstärkelse
2 msk vatten

Tillbehör

ris eller couscous

1. Skala och tärna löken grovt. Fräs den smör i en stor gryta och blanda ner tomatpuré. Lägg i kycklingen. Smula över buljongtärningarna och häll över vattnet. Lägg i kryddorna och koka kycklingen hel under lock ca 50 minuter eller till dess benen lossnar från köttet.
2. Lyft upp kycklingen och sila spadet. Dela kycklingen i 6-8 mindre bitar. Häll tillbaka spadet i grytan.
3. Skala och dela potatisen i bitar och lägg ner dem i spadet. Koka tills potatisen är mjuk. Red av med maizena utrört i lite vatten. Lägg i kycklingbitarna och hetta upp grytan. Servera med ris.