Kycklinggryta med chèvre och sparris

Recept på kycklinggryta med chèvre och sparris. Kycklinggrytan kan göras nästan helt klar i god tid. När det är middagsdags är det bara att värma och lägga i grönsakerna.
Recept på kycklinggryta med chèvre och sparris.
Recept på kycklinggryta med chèvre och sparris. Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 1 kyckling - (ca 1,4 kilo)
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 1 tsk salt - + 2 krm
  • 2 krm svartpeppar - nymald, + 1 krm
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 1 dl vatten
  • 200 g chèvreost - mjuk, utan kant
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)

Grönsaker

  • 250 g grön sparris
  • 150 g sockerbönor
  • 1 knippa salladslök

Tillbehör

  • vildris

Gör så här

  1. Skär kycklingen i åtta bitar. Ta eventuellt bort skinnet.

  2. Skala och hacka löken, fräs den i 1 msk smör i en gryta ca 3 min. Bryn kycklingen runt om i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Lägg kycklingen i gryta. Häll över vin och vatten, låt sjuda under lock ca 30 min, tills kycklingen är genomkokt.

  4. Ta upp kycklingen på ett fat. Smula ner osten i skyn och rör tills den smält. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Låt koka upp. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt kallna om den ska serveras senare.

  5. Grönsaker: Bryt av den nedre delen på sparrisen och skär sparrisen i ca 4 cm långa bitar. Halvera sockerbönorna på längden. Ansa och halvera salladslöken. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt salladslöken koka med ca 30 sekunder. Spola hastigt av sparris och lök i kallt vatten och lägg dem i en plastpåse.

  6. Värm kycklinggrytan före servering. Vänd ner grönsakerna i grytan och låt dem bli varma. Servera grytan med vildris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!