Kycklinggryta med bacon, äpple och dragon

Recept på kycklinggryta med bacon, äpple och dragon. Välj gärna en fast äppelsort, som Gravensteiner eller Ingrid Marie, som har en god syrlig smak.
Anna Wendt

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 2 äpplen
  • 1 gul lök
  • 1 kruka dragon
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 5 dl äppelcider - halvtorr
  • 1 msk senap - grovkornig
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 msk crème fraiche

Tillbehör

  • ris
  • sallad

Gör så här

  1. Putsa kycklinglårfiléerna och och linda baconskivorna runt dem. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Skala och skiva löken. Hacka dragonen.

  2. Stek äppelbitarna i 1 msk smör tills de fått fin färg. Lägg dem på ett fat. Fräs löken i 1 msk smör tills den mjuknat. Lägg den på ett fat.

  3. Stek kycklingen runt om i 1 msk smör 2–3 min, så att den får färg. Krydda med salt och peppar. Lägg i löken och hälften av dragonen och häll i cidern. Tillsätt senap och buljongtärning. Koka upp och låt grytan sjuda under lock ca 20 min.

  4. Blanda ner äppelbitar och crème fraiche i grytan. Strö över resten av dragonen och servera med ris och sallad.

  5. Tips! Tycker du att grytan är för tunn, red den med 2 msk Maizena majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten.

LÄS MER: Boeuf Bourguignon – ett klassiskt långkok

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!