Kycklinggryta

Recept på lättlagad kycklinggryta. Inget extra fett behövs då både kyckling och grönsaker kokas i buljongen. Servera gärna bröd till och en frukt till dessert för att måltiden ska bli komplett.
Allt om Mat
Foto: Svante Sjostedt

Ingredienser

  • 1 tärning hönsbuljong
  • 3 dl vatten
  • 2 potatisar
  • 2 morötter
  • 250 g kycklinglårfilé
  • 2 rosmarin - kvistar
  • 3 lagerblad
  • 5 grön sparris
  • 4 salladslökar
  • 80 g spenat - färsk

Gör så här

  1. Lös buljongtärningen i det kokande vattnet. Skala och skär potatis och morötter i klyftor och stavar.

  2. Skär kycklingen i mindre bitar. Koka kyckling, potatis, morötter, rosmarin och lagerblad ca 6 min på svag värme.

  3. Skölj och skär sparris och salladslök i mindre bitar. Tillsätt dem i grytan och låt sjuda ca 3 min tills sparrisen känns mjuk. Vänd ner spenaten.

  4. Servera i varma soppskålar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!