I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Kycklinggratäng med spenat

En krämig kycklinggratäng är både lätt och göra och lika god dagen efter som rykande varm direkt från ugn. En ekologisk kycklingfond ger extra djupa smaker.

För 4 personer

Ingredienser

600 g potatis skalad
100 g bacon rökt tärnad
2 dl lök gul hackad
2 msk vitlök finhackad
2 dl grädde 40%
2 dl mjölk 3%
2 msk vetemjöl
1,5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond
60 g babyspenat färsk
300 g kycklingkött stekt eller grillat strimlat
200 g ost riven

60

Kycklinggratäng – gör så här:

  1. Skär potatisen i 3 mm tjocka skivor. Lägg dem i kokande saltat vatten och låt koka i 5 minuter. Låt potatisen rinna av och svalna.
  2. Hetta upp ett stekjärn och stek bacon, lök och vitlök sakta i 5 minuter.
  3. Gör en sås på grädde, mjölk, mjöl och fond och låt det koka upp under omrörning.
  4. Smörj en ugnssäker form och varva potatis, baconfräs, spenat, ost och kyckling.
  5. Häll över såsen och toppa med lite riven ost.
  6. Grädda gratängen i ugnen. 200 grader i 30-40 minuter tills den är gyllenbrun och färdigbakad.