00000

Kyckling stekt med citron och citronpeppar tillsammans med tagliatelle på zucchini. Zucchinitagliatellen, även kallad zucchinipasta, ska helst serveras i varma tallrikar, den kallnar fort. Använd gärna både gul och grön zucchini.

För 4 personer:

Ingredienser

4 kycklingfiléer, (à 125 g)
1 tsk salt
0,5 tsk citronpeppar
1 citron, finrivet skal
1 tsk rapsolja

Tagliatelle:

2 zucchini, gula
2 zucchini, gröna
2 tsk salt

Örtröra:

2 msk smör
2 vitlöksklyftor, skivade
4 msk pinjenötter
1 citron
0,5 dl vatten
0,5 dl persilja, finhackad
0,5 dl salladslök, finhackad
3 msk basilika, finhackad
2 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör

4 skivor fullkornsbröd

30 minuter

Kycklingfiléer med zucchinitagliatelle – gör så här:

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och klappa in citronskalet. Bryn kycklingfiléerna runt om i olja i en stekpanna. Lägg på ett tättslutande lock och stek på medelvärme ca 8 min på båda sidor tills de får fin färg. Efterstek ca 10 min tills kycklingen är genomstekt, innertemperaturen ska vara 70°. Håll filéerna varma.
  2. Ansa och skär zucchinin i långa, tunna skivor med hjälp av osthyvel eller mandolin. Strö över salt och låt stå ca 15 min. Lägg skivorna i ett durkslag, spola med kallt vatten och låt dem rinna av.
  3. Smält smöret i en stekpanna. Fräs nötterna lätt gyllenbruna under omrörning ca 1 minut. Lägg i vitlöksklyftorna och fräs ytterligare ca 1 minut. Tillsätt citronsaft, vatten och örter och rör om.
  4. Värm zucchinitagliatellen i örtröran. Servera med kycklingfiléer och bröd.