00000

Kycklingfiléeerna är färdiga vid ca 70° innertemperatur, kontrollera gärna med stektermometer.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 apelsiner, färskpressad saft
1 lime, färskpressad saft
1 msk balsamvinäger
1 tsk timjan, torkad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
4 kycklingfiléer, (600 g)
1 citron
16 kumquat
1 msk rapsolja
2 msk honung
3 tsk smör

Garnering

4 timjankvistar

1. Blanda apelsin- och limesaft, balsamvinäger, smulad timjan, salt och peppar i en bunke. Vänd ner kycklingfiléerna. Låt marinera ca 30 min.
2. Tvätta citron- och kumquatfrukterna väl. Dela och skär citronen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Halvera kumquatfrukterna.
3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kycklingfiléerna under lock ca 5 min på varje sida. Tillsätt citrusfrukterna och stek ca 5 min, rör om då och då.
4. Ta upp kycklingen och frukten och lägg på ett varmt serveringsfat. Späd i pannan med marinaden, tillsätt honungen och sjud under omrörning till simmig konsistens ca 5 min. Ta pannan från värmen och vispa i smöret, en tsk i taget. Häll såsen över kycklingen. Garnera med timjankvistar.