Kycklingfiléer med bön- och rucolapasta

Servera gärna kycklingen och pastan på varma tallrikar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 0,25 tärning hönsbuljong - + vatten
  • 0,5 citron - finrivet skal och saft
  • 6 basilikablad - eller salviablad
  • 0,5 krm peppar - nymald
  • 100 g pasta - små portioner, t ex tagliatelle eller papardelle
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 spansk peppar (chili) - röd
  • 80 g bönor - kokta, hemkokta eller på burk
  • 0,5 rucola - i kruka

Servering

  • tomat

Gör så här

  1. Pensla kycklingfiléerna med lite av oljan, salta.

  2. Koka upp buljongtärning och vatten. Tillsätt citronsaft.

  3. Värm en liten gryta eller stekpanna. Stek filéerna gyllenbruna under lock 4-5 min på varje sida.

  4. Tillsätt basilikabladen, häll på citronbuljongen, peppra, koka upp och sjud ca 5 min. Ta grytan från plattan. Låt stå med locket på till serveringen. Kycklingfiléerna är färdiga vid 68° innertemperatur.

  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  6. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skölj och strimla rucolan.

  7. Fräs vitlöken, pepparfrukten och bönorna i resten av oljan ca 1 min. Blanda i pastan. Ta pannan från plattan och blanda i rucolan och citronskalet.

  8. Servera gärna pastan och kycklingen på varma tallrikar. Ringla citronskyn över. Servera med tomaten skuren i tärningar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!