Utmärkt till vardags för stora och små, men också på buffébordet när det är fest!

För 4 personer

Ingredienser

4 kycklingfiléer
2 squash gula eller gröna (ca 500 g)
2 tomater
3 msk olivolja
2 tsk kycklinggrillkrydda, chicken & steak (Santa Maria)
2 dl mozzarella riven (125 g)
3 msk rosmarinblad
3 dl ris

15 min + 15 min i ugn

Recept: Kycklingfilé på squashbädd

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär squashen i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Skiva tomaterna. Pensla grönsakerna med hälften av oljan. Dela varje kycklingfilé i två bitar. Krydda dem och grönsakerna med grillkrydda.
  3. Lägg squash- och tomatskivorna på ett ugnssäkert fat. Lägg på kycklingbitarna. Strö över ost och rosmarin. Ringla över resten av oljan.
  4. Sätt fatet mitt i ugnen. Stek 15–20 min eller tills kycklingen är färdig (68° innertemperatur). Servera med ris.