Kycklingfilé med sötpotatis

3.73.73.73.73.7

Kycklingfilé tillsammans med sötpotatisen som blir ett gott gratängtäcke tillsammans med ingefära, lime och creme fraiche. Servera kycklingen med avokadosallad och salsa av papaya och bönor.

För 8 person(er)

Ingredienser

8 kycklingfiléer, (ca 1 kg)
1 msk smör
3 tsk salt, (2 tsk + 1 tsk)
2 krm svartpeppar, nymald
2 lime, rivet skal och saft
400 g sötpotatis
4 dl crème fraiche
2 msk ingefära, färskriven
1 krm cayennepeppar

1. Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingen i smör ca 2 min per sida. Krydda med 2 tsk salt och peppar. Lägg över kycklingen i en smord ugnssäker form. Pressa över limesaft.
2. Skala potatisen och riv den på rivjärnets grova sida. Blanda potatis, limeskal, creme fraiche, ingefära och cayennepeppar. Smaka av med 1 tsk salt.
3. Bred potatissmeten på kycklingfiléerna.
4. Gratinera mitt i ugnen tills kycklingen har fin färg och är genomstekt, 20–25 min.