00000

Kycklingen serveras med en god örtsås gjord på timjan, persilja, gräslök, basilika, honung och balsamvinäger.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
1 msk smör

Sås

2 msk honung
2 msk balsamvinäger
2 msk god olivolja
0,5 tsk salt
4 msk blandade örtkryddor, t ex persilja, timjn, gräslök, basilika

Potatissallad

750 g potatis, kokt
1 röd lök
16 cocktailtomater
150 g chèvre- eller fetaost
1 dl basilika- eller rucolablad
0,75 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald
2 msk olivolja
10 svarta oliver

1. Salta och peppra kycklingen och stek den gyllenbrun till en innertemperatur av 67°. Låt den vila några minuter medan såsen kokas.
2. Sås: Värm honungen i en liten kastrull, blanda i vinäger, olja, salt och örtkryddor. Låt det bara smälta samman, inte koka.
Servera varm.
3. Potatissallad: Skär potatisen i halvcentimeterstora skivor och löken i tunna skivor. Dela cocktailtomaterna i halvor eller de vanliga tomaterna i tunna klyftor eller skivor.
4. Skär osten i kuber och strimla basilika/rucola.
5. Lägg allt i en serveringsskål, salta och peppra och droppa över olja.
6. Blanda försiktigt och dekorera med oliver.
7. Skär upp kycklingen och lägg på tallrik. Häll över såsen och servera med ljummen potatissallad.