00000

Denna fetoströra passar till det mesta på sommaren. Prova att ha den som en dipp före maten med grönsaksstavar till.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingfiléer, (ca 500 g)
1 msk rapsolja
1,5 salt, (1 tsk + 0,5 tsk)
200 g fetaost
1 knippa dill
8 tomater, marinerade soltorkade
2 dl lätt crème fraiche

Tillbehör:

800 g färskpotatis, nykokt

1. Skär ett snitt längs kycklingfiléerna, men inte helt igenom, och vik ut dem. Pensla med olja. Grilla eller stek filéerna ca 5 min per sida tills de är genomstekta. Krydda med 1 tsk salt.
2. Mixa fetaosten lite slarvigt med dill och soltorkade tomater. Rör i lätt creme fraiche och smaka av med 1/2 tsk salt.
3. Servera kycklingfiléerna med fetaoströran och färskpotatis.

Ca 580 kcal per portion: 28 g fett, 44 g protein, 38 g kolhydrater