Kycklingfilé med fetaoströra

Denna fetoströra passar till det mesta på sommaren. Prova att ha den som en dipp före maten med grönsaksstavar till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (ca 500 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 salt - (1 tsk + 0,5 tsk)
  • 200 g fetaost
  • 1 knippe dill
  • 8 tomater - marinerade soltorkade
  • 2 dl crème fraiche - lätt

Tillbehör

  • 800 g färskpotatis - nykokt

Gör så här

  1. Skär ett snitt längs kycklingfiléerna, men inte helt igenom, och vik ut dem. Pensla med olja. Grilla eller stek filéerna ca 5 min per sida tills de är genomstekta. Krydda med 1 tsk salt.

  2. Mixa fetaosten lite slarvigt med dill och soltorkade tomater. Rör i lätt creme fraiche och smaka av med 1/2 tsk salt.

  3. Servera kycklingfiléerna med fetaoströran och färskpotatis.

Ca 580 kcal per portion: 28 g fett, 44 g protein, 38 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!