00000

Kycklingfiléerna marineras snabbt medan tomatsåsen och couscousen förbereds. Men de kan också marinera längre för mer smak. Tomatsåsen räcker till två måltider och används som kall sås till fondue.

För 2 person(er)

Ingredienser

250 g kycklingfilé
1 lime (rivet skal + saft)
2 msk soja

Tomatsås

400 g tomater krossade
1 lagerblad
2 krm svartpeppar grovmald
1 tsk rosmarin
1 grönsaksbuljongtärning
1 vitlök klyfta, pressad

Couscous

2 dl vatten
50 g grönkål fryst
0,5 tsk salt
2 dl couscous
2 tsk smör

Kycklingfilé med couscous och tomatsås – gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 225°. Tvätta lime och riv skal och pressa saften. Blanda lime och soja.
  2. Skär kycklingfiléerna i 5 långa strimlor var. Lägg dem i en fryspåse, häll på marinaden och lägg åt sidan en stund, i kylen för längre marinering.
  3. Häll de krossade tomaterna i en kastrull. Tillsätt kryddor, buljongtärning och pressad vitlök. Låt sjuda ca 10 min.
  4. Häll ut kycklingfiléerna med sin marinad i en ugnssäker form. Ställ formen i mitten av ugnen och låt steka ca 10 min.
  5. Koka upp vatten med grönkål och salt i en kastrull. Häll i couscousgryn och smör. Dra kastrullen åt sidan. Låt svälla ca 5 min.
  6. Servera kycklingfiléerna med couscous och varm tomatsås.