Kycklingfilé med asiatisk svamp- och nudelsallad

Svensk svamp i asiatisk tappning.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (à 150 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja

Svamp- och Nudelsallad

  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 150 g sockerärter - färska
  • 1 knippa salladslök - (125 g)
  • 300 g äggnudlar
  • 300 g trattkantareller - rensade
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk ostronsås
  • 0,5 kruka koriander - färsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Salta och bryn kycklingfiléerna i olja tills de har fin färg på båda sidorna. Stek färdigt mitt i ugnen ca 15 min till 68° innertemperatur.

  2. Strimla chili, sockerärterna och salladslöken fint.

  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt dem rinna av i durkslag.

  4. Fräs grönsakerna och svampen i oljan på hög värme 2–3 min. Tillsätt de kokta nudlarna och smaka av med soja och ostronsås.

  5. Servera kycklingen med svamp- och nudelsalladen och färsk koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!