Kycklingfilé med ångkokt broccoli och rostade jordnötter

Recept på kycklingfilé med ångkokt broccoli. De enklaste och bästa ångkokarna finns att köpa i butiker som säljer asiatiska livsmedel.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 750 g broccoli
  • 4 kycklingfiléer - (à 150 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl sweet chilisås
  • 4 msk soja - japansk
  • 4 msk jordnötter - rostade

Tillbehör

  • 50 g bröd - /person

: Ansa och skär broccolin i buketter. Lägg dem i en ångkokare.Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Stek filéerna i olja i en stekpanna under lock 6-8 min på varje sida till 68° innertemperatur.Ångkoka broccolibuketterna 3-5 minuter. Blanda sweet chili och soja.Lägg kycklingfiléer och broccolibuketter på tallrikar. Ringla över såsen. Strö över nötterna och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!