3.33.33.33.33.3

Kycklingfilé i ugn med brysselkål och sidfläsk passar både till vardag och fest. Välj gärna majskyckling, den smakar så mycket mer.  

För 4 personer:

Ingredienser

4 kycklingfiléer, med skinn (à 150 g)
1 tsk salt, + 1/2 tsk
1 krm svartpeppar, nymald + 1 krm
200 g sidfläsk, rökt
200 g brysselkål
2 schalottenlökar
100 g rucola
1 kruka timjan
2 msk rödvinsvinäger

30 minuter + 30 minuter i ugn

Kycklingfilé med brysselkål och sidfläsk – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100°. Stek kycklingfiléerna med skinnsidan nedåt i en stekpanna tills de fått gyllenbrun färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 70° innertemperatur, beräkna ca 30 min.
  3. Skär sidfläsket i cm–stora kuber. Halvera brysselkålen. Skala och finhacka löken. Stek fläsket tills det fått fin färg. Ta upp och stek bryssel­kålen i fettet från fläsket med snittytan nedåt. Tillsätt löken. Repa över timjanen.
  4. Blanda i fläsk och ­rucola när brysselkålen börjar få fin färg. Stänk över vinägern och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  5. Servera brysselkålen till kycklingfiléerna.