Kycklingfilé i ugn med brysselkål och sidfläsk  

Kycklingfilé i ugn med brysselkål och sidfläsk passar både till vardag och fest. Välj gärna majskyckling, den smakar så mycket mer.  
Måns Ranung
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - med skinn (à 150 g)
  • 1 tsk salt - + 1/2 tsk
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 200 g sidfläsk - rökt
  • 200 g brysselkål
  • 2 schalottenlökar
  • 100 g rucola
  • 1 kruka timjan
  • 2 msk rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Stek kycklingfiléerna med skinnsidan nedåt i en stekpanna tills de fått gyllenbrun färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 70° innertemperatur, beräkna ca 30 min.

  3. Skär sidfläsket i cm–stora kuber. Halvera brysselkålen. Skala och finhacka löken. Stek fläsket tills det fått fin färg. Ta upp och stek bryssel­kålen i fettet från fläsket med snittytan nedåt. Tillsätt löken. Repa över timjanen.

  4. Blanda i fläsk och ­rucola när brysselkålen börjar få fin färg. Stänk över vinägern och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  5. Servera brysselkålen till kycklingfiléerna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!