Kycklingfilé i senaps- och dragonsås

En klassisk béchamelsås smaksatt med senap och dragon, vad kan kännas mer franskt? Paprikan ger en lätt rostad smak och hjälper samtidigt till att sätta vacker färg på anrättningen.

Kycklingfilé i senaps- och dragonsås – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj, kärna ur och strimla paprikan och lägg dem på en långpanna med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 8 minuter.
  3. Kycklingfilé: Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i olja tills de får en gyllenbrun yta. Lägg dem på plåten över paprikan. Stek ytterligare ca 20 minuter tills kycklingens innertemperaturen är 68°.
  4. Senaps- och dragonsås: Hacka löken fint. Fräsden i smöret tills den blir mjuk. Tillsätt mjölet och rör om väl. Häll i mjölken lite i taget och låt såsen koka 5 minuter. Tillsätt creme fraiche, senap, dragon, peppar och ev salt.

Recept från