Kycklingfilé i senaps- och dragonsås

En klassisk béchamelsås smaksatt med senap och dragon, vad kan kännas mer franskt? Paprikan ger en lätt rostad smak och hjälper samtidigt till att sätta vacker färg på anrättningen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 paprika - grön
  • 2 paprikor - röda
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk rapsolja

Sås

  • 1 schalottenlök - stor
  • 1 msk smör
  • 0,5 msk vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk dragon
  • 1 krm peppar

Tillbehör

  • potatis - pressad eller ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skölj, kärna ur och strimla paprikan och lägg dem på en långpanna med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 8 minuter.

  3. Kycklingfilé: Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i olja tills de får en gyllenbrun yta. Lägg dem på plåten över paprikan. Stek ytterligare ca 20 minuter tills kycklingens innertemperaturen är 68°.

  4. Senaps- och dragonsås: Hacka löken fint. Fräs den i smöret tills den blir mjuk. Tillsätt mjölet och rör om väl. Häll i mjölken lite i taget och låt såsen koka 5 minuter. Tillsätt creme fraiche, senap, dragon, peppar och ev salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!