00000

En klassisk béchamelsås smaksatt med senap och dragon, vad kan kännas mer franskt? Paprikan ger en lätt rostad smak och hjälper samtidigt till att sätta vacker färg på anrättningen.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 paprika grön
2 paprikor röda
500 g kycklingfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk rapsolja

Sås

1 schalottenlök stor
1 msk smör
0,5 msk vetemjöl
2,5 dl mjölk
2 msk crème fraiche
2 msk dijonsenap
0,5 tsk dragon
1 krm peppar

Tillbehör

pressad potatis eller ris

Kycklingfilé i senaps- och dragonsås – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj, kärna ur och strimla paprikan och lägg dem på en långpanna med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 8 minuter.
  3. Kycklingfilé: Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i olja tills de får en gyllenbrun yta. Lägg dem på plåten över paprikan. Stek ytterligare ca 20 minuter tills kycklingens innertemperaturen är 68°.
  4. Senaps- och dragonsås: Hacka löken fint. Fräsden i smöret tills den blir mjuk. Tillsätt mjölet och rör om väl. Häll i mjölken lite i taget och låt såsen koka 5 minuter. Tillsätt creme fraiche, senap, dragon, peppar och ev salt.