Kycklingfilé fylld med tomat

Kycklingfilé fylld med tomater. Serveras med grönsaker frästa i vitlök. En smakrik och mättande kycklingrätt med rikligt med grönsaker. Servera med pasta, gärna fullkorn.

Kycklingfilé fylld med tomat

 

1. Tomatröra: Skär tomaterna i tärningar och strimla de soltorkade tomaterna. Blanda tomaterna med basilika, parmesan och pesto.
2. Kyckling: Sätt ugnen på 200°. Bryn kycklingfiléerna i flytande margarin ca 2 min på varje sida. Salta och peppra. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
3. Skär en skåra i varje filé och fyll med 1 msk tomatröra. Lägg i en ugnssäker form och häll över resten av röran. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min tills kycklingen är genomstekt.
4. Bryt broccoli och blomkål i buketter. Förväll i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av. Skala och finhacka vitlöken. Fräs blomkåls- och broccolibuketter i rapsolja 5 min. När det är 1 minut kvar av tiden tillsätt sockerärterna och den hackade vitlöken.
5. Servera kycklingen och pastan tillsammans med grönsaker, en skiva fullkornsbröd och en frukt.

Recept från