Kycklingfilé fylld med tomat

Kycklingfilé fylld med tomater. Serveras med grönsaker frästa i vitlök. En smakrik och mättande kycklingrätt med rikligt med grönsaker. Servera med pasta, gärna fullkorn.
Catrin Alfredsson
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer - (400 g)
  • 2 tsk margarin - flytande
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 200 g tagliatelle - gärna fullkorn
  • 1 broccolistånd - (250 g)
  • 0,5 blomkålshuvud - (à 250 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 75 g sockerärter

Tomatröra

  • 3 tomater
  • 10 tomater - soltorkade
  • 2 msk basilika - hackad
  • 4 msk parmesan - riven
  • 1,5 msk röd pesto

Gör så här

  1. Tomatröra: Skär tomaterna i tärningar och strimla de soltorkade tomaterna. Blanda tomaterna med basilika, parmesan och pesto.

  2. Kyckling: Sätt ugnen på 200°. Bryn kycklingfiléerna i flytande margarin ca 2 min på varje sida. Salta och peppra. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  3. Skär en skåra i varje filé och fyll med 1 msk tomatröra. Lägg i en ugnssäker form och häll över resten av röran. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min tills kycklingen är genomstekt.

  4. Bryt broccoli och blomkål i buketter. Förväll i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av. Skala och finhacka vitlöken. Fräs blomkåls- och broccolibuketter i rapsolja 5 min. När det är 1 minut kvar av tiden tillsätt sockerärterna och den hackade vitlöken.

  5. Servera kycklingen och pastan tillsammans med grönsaker, en skiva fullkornsbröd och en frukt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!