33333

Kycklingfilé fylld med tomater. Serveras med grönsaker frästa i vitlök. En smakrik och mättande kycklingrätt med rikligt med grönsaker. Servera med pasta, gärna fullkorn.

För 4 personer:

Ingredienser

3 kycklingfiléer, (400 g)
2 tsk margarin, flytande
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
200 g tagliatelle, gärna fullkorn
1 broccolistånd, (250 g)
0,5 blomkålshuvud, (à 250 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
75 g sockerärter

Tomatröra:

3 tomater
10 tomater, soltorkade
2 msk basilika, hackad
4 msk parmesan, riven
1,5 msk röd pesto

30 minuter

Kycklingfilé fylld med tomat – gör så här:

 

  1. Tomatröra: Skär tomaterna i tärningar och strimla de soltorkade tomaterna. Blanda tomaterna med basilika, parmesan och pesto.
  2. Kyckling: Sätt ugnen på 200°. Bryn kycklingfiléerna i flytande margarin ca 2 min på varje sida. Salta och peppra. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skär en skåra i varje filé och fyll med 1 msk tomatröra. Lägg i en ugnssäker form och häll över resten av röran. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min tills kycklingen är genomstekt.
  4. Bryt broccoli och blomkål i buketter. Förväll i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av. Skala och finhacka vitlöken. Fräs blomkåls- och broccolibuketter i rapsolja 5 min. När det är 1 minut kvar av tiden tillsätt sockerärterna och den hackade vitlöken.
  5. Servera kycklingen och pastan tillsammans med grönsaker, en skiva fullkornsbröd och en frukt.