55555

Kycklingfilé som fylls med chorizo och serveras med mascarpone-risoni. Recept med italienska smaker med hög impfaktor!

För 4 person(er)

Ingredienser

3 majskycklingfiléer, (à 250 g)
2 chorizokorvar, färska små (à 125 g)
0,5 kruka basilika
1 ägg, litet
1 krm salt, + 1 tsk + 1/2 tsk
1 + 1 + 2 krm svartpeppar, nymald
1 msk olivolja
200 g risoni
100 g edamamebönor
300 g romantica tomater
1 äpple
1 burk kronärtskockshjärtan, marinerade (290 g)
70 g babyspenat
125 g mascarponeost
2 majskolvar

Pumpapesto

1 vitlöksklyfta
0,5 kruka basilika
1 dl rostade pumpakärnor
3 msk olivolja
2 msk vatten
1 msk lime, pressad
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

1 timme

Kycklingfilé fylld med chorizo tillsammans med mascarpone-risoni – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Dra skinnet av korven. Lägg korven i en skål. Grovhacka basilikan. Blanda korv, basilika och ägg. Tillsätt 1 krm salt och 1 krm peppar. Mixa ihop till en jämn färs med mixerstav.
  2. Gör snitt längst med kycklingfiléerna. Fördela färsen i skårorna. Fäst ihop med tandpetare. Pensla kycklingen med olja. Strö över 1 tsk salt och 1 krm peppar.
    3. Grilla kycklingen i het grillpanna ca 3 min runt om. Lägg den i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen ca 25 min, till 68° innertemperatur.
  3. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt bönorna när 4 min återstår av koktiden. Häll av i en sil och spola av med kallt vatten. Halvera tomaterna. Kärna ur och skär äpplet i klyf­tor. Låt kronärtskockshjärtana rinna av.
  4. Blanda risoni, bönor och mascarpone. Vänd i grönsaker, spenat och äpple. Tillsätt 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
  5. Pesto: Skala vitlöken. Mixa vitlök,basilika, pumpakärnor, olja, vatten och limesaft med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
  6. Grilla majskolvarna runt om i het grillpanna ca 2 min. Skär i bitar.
  7. Skär kycklingen i skivor och servera med risoni, majskolv och pesto.