1 timme
Kycklingfilé fylld med chorizo tillsammans med mascarpone-risoni – gör så här:
- Sätt ugnen på 150°. Dra skinnet av korven. Lägg korven i en skål. Grovhacka basilikan. Blanda korv, basilika och ägg. Tillsätt 1 krm salt och 1 krm peppar. Mixa ihop till en jämn färs med mixerstav.
- Gör snitt längst med kycklingfiléerna. Fördela färsen i skårorna. Fäst ihop med tandpetare. Pensla kycklingen med olja. Strö över 1 tsk salt och 1 krm peppar.
3. Grilla kycklingen i het grillpanna ca 3 min runt om. Lägg den i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen ca 25 min, till 68° innertemperatur. - Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt bönorna när 4 min återstår av koktiden. Häll av i en sil och spola av med kallt vatten. Halvera tomaterna. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Låt kronärtskockshjärtana rinna av.
- Blanda risoni, bönor och mascarpone. Vänd i grönsaker, spenat och äpple. Tillsätt 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
- Pesto: Skala vitlöken. Mixa vitlök,basilika, pumpakärnor, olja, vatten och limesaft med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
- Grilla majskolvarna runt om i het grillpanna ca 2 min. Skär i bitar.
- Skär kycklingen i skivor och servera med risoni, majskolv och pesto.