33333

Kycklingfärsskålar med jordnötssås serveras på buffébordet som plockmat eller som varmrätt tillsammans med till exempel en nudelsallad.

För 16 skålar:

Ingredienser

500 g kycklingfärs
2 salladslökar
1 bit ingefära, ca 5 cm
1 vitlöksklyfta
0,5 röd chili, t ex spansk peppar
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 gemsallad

Sås:

1,5 dl jordnötssmör, osötat crunchy, t ex Green choice
1 dl vatten
1 msk strösocker
1 msk soja, japansk
1 msk lime, pressad
1 krm chiliflakes
1 krm salt

Garnering:

koriander

20 minuter + tid på grillen

Kycklingfärsskålar med jordnötssås – gör så här:

  1. Ansa och finstrimla salladslöken. Skala och riv ingefära och vitlök, Kärna ur och finhacka chilin. Blanda kycklingfärsen med lök, ingefära, vitlök, chili och ägg. Krydda med salt och peppar.
  2. Lossa 16 stora blad från gemsalladen. Forma färsen med blöta händer till små rullar och tryck ner dem i salladsbladen.
  3. Sås: Koka upp vattnet med sockret så att det löses upp. Häll det heta vattnet över jordnötssmöret och rör till en jämn sås. Tillsätt soja, lime och chiliflakes. Krydda med salt.
  4. Lägg salladsskålarna på grillen och grilla dem indirekt under lock ca 10 min. Vänd dem och grilla direkt med köttsidan nedåt 3–4 min tills de fått fin färg och färsen är genomgrillad.
  5. Lägg skålarna på ett fat och garnera med koriander. Servera dem med jordnötssåsen.