55555

Kycklingfärsquesadillas med mild ädelost, spenat samt rödkålsallad kan både serveras som lunch och middag. När osten smälter gör den att bröden "klibbas" ihop. Använd två stekspadar om det är svårt att vända quesadillas i stekpannan.   

För 4 personer:

Ingredienser

500 g kycklingfärs
1 + 2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
50 g hasselnötter
1 förpackning tortillabröd, (340 g)
140 g ädelost, mild (Kvibille)
100 g spenat, färsk

Rödkål:

300 g rödkål
1 msk rödvinsvinäger
0,5 tsk salt
2 msk olivolja
1 msk honung, flytande
1 krm svartpeppar, nymald
3 msk bladpersilja, grovhackad

25 minuter

Kycklingfärsquesadillas med mild ädelost, spenat samt rödkålsallad – gör så här:

  1. Rödkål: Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Blanda den med vinäger och salt och knåda den med händerna tills den börjar mjukna ca 5 min. Tillsätt olja, honung och peppar. Blanda i persilja.
  2. Stek kycklingfärsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den är smulig och har fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Grovhacka nötterna.
  3. Fördela färsen på hälften av tortillabröden. Smula över osten och strö på nötter och spenat. Lägg på de andra tortillabröden och tryck till.
  4. Stek quesadillas i omgångar i stekpanna i 2 msk olja tills de har fått fin färg. Skär dem i snibbar och servera med rödkålsalladen.