4.84.84.84.84.8

Kycklingfärsbollar med julkål och soja är en asieninspirerad rätt. Vill du ha mer hetta så blanda ner lite av currypastan även i sojasåsen.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g kycklingfärs
1 vitlöksklyfta
1 msk currypasta, röd
1 gul lök
200 g rödkål
3 morötter
1 dl russin

Sojasås:

0,5 dl soja, japansk
2 msk rödvinsvinäger
1 msk tomatpuré
tsk rapsolja, rödvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

3 dl basmatiris

30 minuter

Kycklingfärsbollar med julkål – gör så här:

  1. Skala och riv vitlöken. Blanda färsen med vitlök och  currypasta. Tillsätt 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till små bollar.
  2. Sojasås: Blanda soja, 2 msk vinäger, tomatpuré, 1 msk olja och 2 tsk socker.
  3. Skala och skär löken i klyftor. Ansa och skär kålen i bitar. Skala och grovriv morötterna. Fräs lök och rödkål i 1 msk olja så att det precis mjuknar. Tillsätt 1/2 msk vinäger, 1/2 tsk salt, 1 krm peppar samt morötter och russin mot slutet.
  4. Stek bollarna i 1 msk olja ca 5 min, tills de är genomstekta. Servera med grönsakerna, ris och sojasås.
    pren