Kycklingfärsbollar med julkål och soja

Kycklingfärsbollar med julkål och soja är en asieninspirerad rätt. Vill du ha mer hetta så blanda ner lite av currypastan även i sojasåsen.
Sophie Berlin
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk currypasta - röd
  • 1 gul lök
  • 200 g rödkål
  • 3 morötter
  • 1 dl russin
  • rapsolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Sojasås

  • 0,5 dl soja - japansk
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olja
  • 2 tsk socker

Tillbehör

  • 3 dl basmatiris

Gör så här

  1. Skala och riv vitlöken. Blanda färsen med vitlök och  currypasta. Tillsätt 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till små bollar.

  2. Sojasås: Blanda soja, 2 msk vinäger, tomatpuré, 1 msk olja och 2 tsk socker.

  3. Skala och skär löken i klyftor. Ansa och skär kålen i bitar. Skala och grovriv morötterna. Fräs lök och rödkål i 1 msk olja så att det precis mjuknar. Tillsätt 1/2 msk vinäger, 1/2 tsk salt, 1 krm peppar samt morötter och russin mot slutet.

  4. Stek bollarna i 1 msk olja ca 5 min, tills de är genomstekta. Servera med grönsakerna, ris och sojasås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!