4.64.64.64.64.6

Kycklingfärsbiffar med sparris och dragonsabayon är en elegant rätt som passar fint en fredag- eller lördagmiddag. Är du riktigt hungrig passar det att servera kokt, pressad potatis till biffarna.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g kycklingfärs
1 bananschalottenlök
1 + 1 msk smör
0,5 dl vispgrädde
1 ägg
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
500 g grön sparris

Sabayon:

1 kruka dragon
0,5 dl vitt vin, torrt
0,5 dl vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning
3 äggulor
50 g smör, rumsvarmt

Garnering;

mâchesallad

30 minuter

Kycklingfärsbiffar med sparris och dragonsabayon – gör så här:

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den i 1 msk smör tills den har mjuknat. Låt svalna.
  2. Blanda färsen med lök, grädde och ägg. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till runda biffar.
  3. Stek biffarna i 1 msk smör i en stekpanna tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 5 min på varje sida.
  4. Sabayon: Mixa dragonen med vin, vatten och grönsaksbuljong med mixerstav. Blanda den gröna vätskan med äggulorna i en kastrull. Sjud under omrörning till en skummig sås. Vispa i smöret.
  5. Bryt av den nedre delen av sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt den rinna av.
  6. Fördela sparrisen på tallrikar. Lägg på biffarna och häll såsen på och runtom. Garnera med mâchesallad.