30 minuter
Kycklingfärsbiffar med sparris och dragonsabayon – gör så här:
- Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den i 1 msk smör tills den har mjuknat. Låt svalna.
- Blanda färsen med lök, grädde och ägg. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till runda biffar.
- Stek biffarna i 1 msk smör i en stekpanna tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 5 min på varje sida.
- Sabayon: Mixa dragonen med vin, vatten och grönsaksbuljong med mixerstav. Blanda den gröna vätskan med äggulorna i en kastrull. Sjud under omrörning till en skummig sås. Vispa i smöret.
- Bryt av den nedre delen av sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt den rinna av.
- Fördela sparrisen på tallrikar. Lägg på biffarna och häll såsen på och runtom. Garnera med mâchesallad.