Kycklingfärsbiffar med senapssky och krossad potatis

00000

Recept på kycklingfärsbiffar med senapssky och krossad potatis. Saftiga biffar med dragon- och senapssmak. Gör gärna dubbel sats – perfekt att ha på lut i frysen.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g kycklingfärs
2 äggulor
2 tsk dragon
1 msk dijonsenap + 1 msk
1 tsk salt
1 msk olivolja + 1 msk
1 citron
2 dl vatten
1 tsk rosépeppar
1 tsk majsstärkelse Maizena
2 krm salt

Krossad potatis:

750 g färskpotatis
1 vitlöksklyfta
50 g smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 knippa rödlök färsk
1 dl ost riven, lagrad

Sallad:

150 g gröna bönor
150 g vaxbönor
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Garnering:

dragon

45 minuter

Kycklingfärsbiffar med senapssky och krossad potatis

  1. Krossad potatis: Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, lägg potatisen i en smord ugnssäker form eller långpanna. Krossa den lätt med en gaffel. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skala och hacka vitlöken. Blanda vitlök, smör, salt och peppar. Ansa och halvera rödlöken. Lägg den bredvid potatisen. Klicka smöret på potatisen och löken. Strö ost på potatisen. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Blanda färsen med äggulor, dragon, 1 msk senap, salt och peppar. Häll 1 msk olja i ett decilitermått Skopa upp färsen med måttet och fyll det till hälften. Klicka ut smeten i pannan och forma till biffar. Stek biffarna i 1 msk olja ca 3 min på varje sida.
  4. Skölj citronen i ljummet vatten. Skär den i bitar och stek dem snabbt i pannan. Ta upp citronen och tillsätt 1 msk senap, vatten och rosépeppar i pannan. Låt koka upp. Blanda ut majsstärkelsen med lite vatten och rör ner i såsen. Låt koka upp.  Sila ev såsen.
  5. Sallad: Förväll bönorna i lättsaltat vatten. Låt rinna av, krydda med salt och peppar. Ta upp rödlöken och blanda med bönorna.  Lägg på biffar och citron. Garnera med dragon. Servera med sky och potatis.

Recept av Ulla Karlström