Kycklingfärsbiffar med broccoli och paprikagräddsås

Kycklingfärsbiffar med broccoli och paprikagräddsås är god vardagsmat. Brocoloco är en nyhet i grönsaksdisken. Den är sötare och mildare i smaken än vanlig broccoli men går bra att ersätta med broccoli.  
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g kycklingfärs
  • 3 dl ris - gärna basmati
  • 1 gul lök
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 msk dijonsenap
  • 300 g broccoli - t ex brocoloco
  • 0,5 dl ajvar relish - stark eller mild
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 70 g babyspenat
  • olivolja
  • flingsalt
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 3 dl basmatiris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär broccolin i buketter och lägg på en plåt. Ringla över 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen ca 5 min.

  2. Skala löken och halvera den. Finhacka den ena halvan. Stek löken i 1 msk smör i en stekpanna. Smula i 1 buljongtärning och låt svalna.

  3. Blanda samman färs, lökblandning, ägg, senap, ströbröd, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till 12 små biffar med vattensköljda händer. Bryn dem runtom i 1 msk olja. Lägg dem på plåten och tillaga mitt i ugnen tills de är genomstekta, ca 8 min.

  4. Skär den andra lökhalvan i klyftor och lägg dem i en kastrull. Tillsätt ajvar, grädde, 1 buljongtärning, 2 krm salt och 1 krm peppar. Låt sjuda ca 5 min. Mixa slätt med mixerstav.

  5. Servera biffarna med broccoli, spenat, sås och ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!