Kycklingfärsbiffar med broccoli och paprikagräddsås
Ingredienser
- 500 g kycklingfärs
- 3 dl ris - gärna basmati
- 1 gul lök
- 2 tärningar hönsbuljong
- 1 ägg
- 0,5 dl ströbröd
- 1 msk dijonsenap
- 300 g broccoli - t ex brocoloco
- 0,5 dl ajvar relish - stark eller mild
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 70 g babyspenat
- olivolja
- flingsalt
- salt
- svartpeppar - nymald
Tillbehör
- 3 dl basmatiris
Gör så här
-
Sätt ugnen på 250°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär broccolin i buketter och lägg på en plåt. Ringla över 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen ca 5 min.
-
Skala löken och halvera den. Finhacka den ena halvan. Stek löken i 1 msk smör i en stekpanna. Smula i 1 buljongtärning och låt svalna.
-
Blanda samman färs, lökblandning, ägg, senap, ströbröd, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till 12 små biffar med vattensköljda händer. Bryn dem runtom i 1 msk olja. Lägg dem på plåten och tillaga mitt i ugnen tills de är genomstekta, ca 8 min.
-
Skär den andra lökhalvan i klyftor och lägg dem i en kastrull. Tillsätt ajvar, grädde, 1 buljongtärning, 2 krm salt och 1 krm peppar. Låt sjuda ca 5 min. Mixa slätt med mixerstav.
-
Servera biffarna med broccoli, spenat, sås och ris.