3.13.13.13.13.1

Kycklingfärsbiffar med broccoli och paprikagräddsås är god vardagsmat. Brocoloco är en nyhet i grönsaksdisken. Den är sötare och mildare i smaken än vanlig broccoli men går bra att ersätta med broccoli.  

För 4 personer:

Ingredienser

500 g kycklingfärs
3 dl rsi, gärna basmati
1 gul lök
2 hönsbuljongtärningar
1 ägg
0,5 dl ströbröd
1 msk dijonsenap
300 g broccoli, t ex brocoloco
0,5 dl ajvar relish, stark eller mild
2,5 dl matlagningsgrädde
70 g babyspenat
olivolja, flingsalt, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör: 

3 dl basmatiris

20 minuter + 10 minuter i ugn

Kycklingfärsbiffar med broccoli och paprikagräddsås – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär broccolin i buketter och lägg på en plåt. Ringla över 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen ca 5 min.
  2. Skala löken och halvera den. Finhacka den ena halvan. Stek löken i 1 msk smör i en stekpanna. Smula i 1 buljongtärning och låt svalna.
  3. Blanda samman färs, lökblandning, ägg, senap, ströbröd, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till 12 små biffar med vattensköljda händer. Bryn dem runtom i 1 msk olja. Lägg dem på plåten och tillaga mitt i ugnen tills de är genomstekta, ca 8 min.
  4. Skär den andra lökhalvan i klyftor och lägg dem i en kastrull. Tillsätt ajvar, grädde, 1 buljongtärning, 2 krm salt och 1 krm peppar. Låt sjuda ca 5 min. Mixa slätt med mixerstav.
  5. Servera biffarna med broccoli, spenat, sås och ris.