4.84.84.84.84.8

Kycklingfärs thai med limeblad och sötpotatisnudlar är en thaiinspirerad rätt. Köp färska eller frysta limeblad, de smakar så mycket mer än de torkade. Sötpotatisnudlar görs av vit sötpotatis. De kan bytas ut mot risnudlar.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g kycklingfärs
12 limeblad, färska
1 knippa salladslök
300 g mangold
2 msk currypasta, röd
2 msk soja, japansk
1 lime
1 förpackning kokosgrädde, (250 ml)
250 g sötpotatisnudlar, (Imo Food)
rapsolja

Garnering:

1 kruka koriander
1 lime
japansk soja

20 minuter

Kycklingfärs thai med limeblad och sötpotatisnudlar – gör så här:

  1. Finstrimla limebladen. Ansa och strimla salladslöken. Ansa och grovstrimla mangolden.
  2. Stek färsen i en het stekpanna med 1 msk olja ca 3 min. Rör i currypasta, limeblad, lök och soja och fräs ca 3 min.
  3. Halvera 1 lime och pressa ut 2 msk saft. Blanda ner kokosgrädden i pannan och tillsätt 1 1/2 dl vatten, limesaft och det vita från mangolden. Låt sjuda ca 3 min. Lägg i det gröna från mangolden.
  4. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Vänd ihop nudlarna med färsen. Servera med koriander, limeklyftor och extra soja.

 

Få middagstips för veckan – signa upp dig på vårt nyhetsbrev

Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer speciellt framtagna med Allt om Mat:s testade recept och anpassade efter säsongens bästa råvaror.

Nyhetsbrev