00000

Recept på kycklingchili med limesås. Till den här kycklingchilin Gör vi det lätt för oss och kryddar med färdig chiliblandning på påse. Börja med halva påsen och smaka av om du inte vill ha det riktigt starkt. Limesåsen bryter fint mot chilins hetta.

För 2 personer

Ingredienser

2 kycklingbröst (250 g)
1 tsk olivolja
0,5 dl kidneybönor från burk
0,5 påse taco seasoning mix
2 dl krossade tomater

Limesås

0,5 dl lätt crème fraiche (15 %)
0,5 lime saft från
0,5 tsk strösocker

Tillbehör

2 msk rödlök hackad
100 g blandad sallad
1 dl ris att koka

Kycklingchili med limesås

 

1. Strimla kycklingköttet och stek det i olivoljan ett par minuter på varje sida tills köttet är genomstekt. Skölj kidneybönorna i kallt vatten i durkslag, låt rinna av.
2. Tillsätt krossade tomater och kidneybönor till kycklingen och smaka av med kryddorna. Låt allt bli genomvarmt.
3. Blanda crème fraiche, limesaft och socker. Servera chilin med kokt ris, limesås, rödlök och sallad.

Fler recept med: Huvudrätter - varmrätter, Smalt