Kycklingburgare med varm morotssallad
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer - (600 g)
- 3 morötter - (ca 300 g)
- 1.5 dl cocktailkapris
- 1 - 1 msk olivolja
- 2 dl crème fraiche - lätt
- 0.5 tsk zeta sale di mare rosmarin & timjan - + 1,5 tsk
- 4 runda portionsbröd - gärna av surdeg
- 1 kruka plocksallad - t ex ekblad
- 1 avokado
- 2 krm svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Halvera varje kycklingfilé till två tunna filéer. Ställ åt sidan.
-
Skala och grovriv morötterna. Skiva hälften av kaprisen tunt, spara resten till garnering.
-
Fräs morötterna hastigt i 1 msk olja i en stekpanna. Rör i crème fraiche, skivad kapris och 1/2 tsk Sale di mare. Sjud ca 1 minut. Lägg över i en skål.
-
Gör i ordning tillbehören. Lägg upp bröden, skölj salladsblad, kärna ur, skala och skär avokadon i klyftor.
-
Stek kycklingen i omgångar i 1 msk olja i en stekpanna 2-3 min på varje sida tills den är genomstekt. Krydda med 1 1/2 tsk Sale di mare och svartpeppar.
-
Lägg ihop burgarna. Servera med morotssalladen. Garnera med kaprisen. Ca 500 kcal per portion 19 g fett 42 g protein 36 g kolhydrater