Kycklingburgare med varm morotssallad

Kycklingburgaren kan läggas ihop och ätas som en matig smörgås utomhus.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (600 g)
  • 3 morötter - (ca 300 g)
  • 1.5 dl cocktailkapris
  • 1 - 1 msk olivolja
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 0.5 tsk zeta sale di mare rosmarin & timjan - + 1,5 tsk
  • 4 runda portionsbröd - gärna av surdeg
  • 1 kruka plocksallad - t ex ekblad
  • 1 avokado
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Halvera varje kycklingfilé till två tunna filéer. Ställ åt sidan.

  2. Skala och grovriv morötterna. Skiva hälften av kaprisen tunt, spara resten till garnering.

  3. Fräs morötterna hastigt i 1 msk olja i en stekpanna. Rör i crème fraiche, skivad kapris och 1/2 tsk Sale di mare. Sjud ca 1 minut. Lägg över i en skål.

  4. Gör i ordning tillbehören. Lägg upp bröden, skölj salladsblad, kärna ur, skala och skär avokadon i klyftor.

  5. Stek kycklingen i omgångar i 1 msk olja i en stekpanna 2-3 min på varje sida tills den är genomstekt. Krydda med 1 1/2 tsk Sale di mare och svartpeppar.

  6. Lägg ihop burgarna. Servera med morotssalladen. Garnera med kaprisen. Ca 500 kcal per portion 19 g fett  42 g protein 36 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!