00000

Kycklingburgare med paprika- och chilipesto och coleslaw passar både som lunch och middag. Paprika- och chilipeston har en fyllig paprikasmak och en fin touch av chili. Den ger en bra skjuts till det milda kycklingköttet.

För 2 personer:

Ingredienser

2 kycklingfiléer, (à 125 g)
1 msk smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 tomat
2 hamburgerbröd, stora
1 gemsallad
1 dl paprika- och chilipesto, (Zeta)

Cole slaw:

150 g grönsaksblandning, strimlad, t ex med morot, rödbeta och broccoli
1 dl yoghurt, turkisk
0,5 dl majonnäs
1 tsk citron, pressad
2 krm salt

15 minuter

Kycklingburgare med paprika- och chilipesto och cole slaw – gör så här:

  1. Cole slaw: Blanda grönsaks-blandningen med yoghurt och majonnäs. Smaksätt med citronsaft och krydda med salt.
  2. Klyv kycklingfiléerna så att det blir två tunna filéer av varje filé. Stek dem i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  3. Skär tomaten i tjocka skivor. Låt den steka med kycklingen ca 1 minut på varje sida.
  4. Rosta hamburgerbröden i brödrost. Fördela salladen på brödens undersidor. Lägg på kyckling, tomat och klicka på pesto. Lägg på brödlocken och servera burgarna med cole slaw.