Kycklingburgare med paprika- och chilipesto och coleslaw

Kycklingburgare med paprika- och chilipesto och coleslaw passar både som lunch och middag. Paprika- och chilipeston har en fyllig paprikasmak och en fin touch av chili. Den ger en bra skjuts till det milda kycklingköttet.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer - (à 125 g)
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tomat
  • 2 hamburgerbröd - stora
  • 1 gemsallad
  • 1 dl paprika- och chilipesto - (Zeta)

Cole slaw

  • 150 g grönsaksblandning - strimlad, t ex med morot, rödbeta och broccoli
  • 1 dl yoghurt - turkisk
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 tsk citron - pressad
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Cole slaw: Blanda grönsaks-blandningen med yoghurt och majonnäs. Smaksätt med citronsaft och krydda med salt.

  2. Klyv kycklingfiléerna så att det blir två tunna filéer av varje filé. Stek dem i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  3. Skär tomaten i tjocka skivor. Låt den steka med kycklingen ca 1 minut på varje sida.

  4. Rosta hamburgerbröden i brödrost. Fördela salladen på brödens undersidor. Lägg på kyckling, tomat och klicka på pesto. Lägg på brödlocken och servera burgarna med cole slaw.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!