00000

En burgare av kycklingfärs och med smaker av chili, mangosötma och frisk lime.

För 4 st

Ingredienser

350 g kycklingfärs
1 salladslök
1 ägg
0,75 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör

Salsa:

1 mango mogen
1 röd paprika
2 msk rapsolja
1 tsk sambal oelek
1 msk mynta hackad

Servering:

4 vitt bröd skivor
1 avokado skivad

1. Hacka salladslöken. Arbeta ihop färs, lök, ägg, salt och peppar till en smidig färs. Forma dem till 4 burgare.
2. Skala, kärna ur och finhacka mangon. Kärna ur och finhacka paprikan. Blanda med olja, sambal oelek och mynta.
3. Smörstek burgarna över medelvärme ca 5 min på varje sida. Servera burgarna på bröd med sallad. Toppa med avokado, salsa och lime.