1. Hacka salladslöken. Arbeta ihop färs, lök, ägg, salt och peppar till en smidig färs. Forma dem till 4 burgare.
2. Skala, kärna ur och finhacka mangon. Kärna ur och finhacka paprikan. Blanda med olja, sambal oelek och mynta.
3. Smörstek burgarna över medelvärme ca 5 min på varje sida. Servera burgarna på bröd med sallad. Toppa med avokado, salsa och lime.
Kycklingburgare med mangosalsa och avokado
En burgare av kycklingfärs och med smaker av chili, mangosötma och frisk lime.
För 4 st
Ingredienser
350 g | kycklingfärs |
1 | salladslök |
1 | ägg |
0,75 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar |
1 msk | smör |
Salsa:
1 | mango, mogen |
1 | röd paprika |
2 msk | rapsolja |
1 tsk | sambal oelek |
1 msk | mynta, hackad |
Servering:
4 | vitt bröd, skivor |
1 | avokado, skivad |