Kycklingburgare med chiliröra

Recept på kycklingburgare som serveras med chiliröra.

25 min

Gör så här:

  1. Skala och tärna morötter och lök. Ansa och skär vitkålen smått. Stek allt 
i 2 msk olja 5–7 min.
  2. Pressa och tillsätt 3 msk citronsaft, 
1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
  3. Mixa kycklingfiléerna i en matberedare till färs. Blanda färsen med ägget, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Forma till 
4 burgare.
  4. Genomstek burgarna i 1 msk olja i en medelvarm panna ca 10 min.
  5. Till servering: Skölj, kärna ur och 
finhacka chilin. Blanda den med kesellan 
i en skål. Pressa i vitlöken.
  6. Värm bröden, halvera dem. Skeda lite morotsblandning på ena brödhalvan. Lägg på burgaren, klicka över kesellan och toppa med salladsblad. Servera.

Recept från /LagaLätt