Kycklingburgare med chilimajonnäs

Kycklingfärs är en bekväm produkt som du hittar i köttdisken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 skivor bacon
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 msk persilja - strimlad
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja

Tillbehör

  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk sweet chilisås
  • 4 hamburgerbröd
  • 0,5 rödlök - liten, i skivor
  • 1 tomat - i skivor
  • 25 g rucola

Gör så här

  1. Finhacka två baconskivor. Blanda kycklingfärsen med bacon, ägg, salt och persilja.

  2. Dela färsen i fyra delar och forma den till burgare på vattensköljd skärbräda.

  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek burgarna på medelvärme tills de fått fin färg, 2-3 min på varje sida. Efterstek under lock 3-5 min.

  4. Stek resten av baconskivorna knapriga. Låt dem rinna av på hushållspapper.

  5. Blanda majonnäs och chilisås. Grilla hamburgerbröden så att de får fin färg.

  6. Lägg burgarna i hamburgerbröden och toppa med chilimajonnäs, bacon, lök- och tomatskivor och rucola.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!