55555

Kycklingburgare med chilimajonnäs kan också göras av ­färdigmald kyckling- eller kalkonfärs. Då behövs inte matberedare, utan allt blandas i en skål.

För 4 burgare:

Ingredienser

400 g kycklingfilé
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 msk rapsolja
200 g skogschampinjoner
2 vitlöksklyftor
2 msk soja, japansk

Chilimajonnäs:

1 ägg
2 msk dijonsenap
3 msk chilisås
1 tsk sambal oelek
2,5 dl rapsolja
2 krm salt

Garnering:

25 g mâchesallad

Tillbehör:

4 hamburgerbröd

40 minuter

Kycklingburgare med chilimajonnäs – gör så här:

  1. Skär kycklingen i bitar. Mixa i en matberedare. Tillsätt ägg, salt och peppar. Mixa till en slät smet. Forma till fyra burgare. Stek dem i olja på medelvärme ca 5 min på varje sida.
  2. Majonnäs: Knäck ägget i en liter­kanna eller annan hög skål. Tillsätt senap, chilisås, sambal och olja. Sätt en mixerstav i botten på kannan och dra den långsamt uppåt. Mixa till en tjock majonnäs. Krydda med salt.
  3. Skiva champinjonerna tunt. Stek dem i torr stekpanna på medelvärme tills de får färg och vätskan kokat bort, ca 3 min. Skala och finhacka vitlöken, blanda den med svampen. Stek ytterligare ca 1/2 minut. Tillsätt sojan och ta bort från värmen.
  4. Dela hamburgerbröden och stek eller rosta dem lätt. Lägg i kycklingburgarna och toppa med sojastekt svamp, chilimajonnäs och sallad. Servera genast.