Kycklingburgare med chilimajonnäs

Kycklingburgare med chilimajonnäs kan också göras av ­färdigmald kyckling- eller kalkonfärs. Då behövs inte matberedare, utan allt blandas i en skål.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk rapsolja
  • 200 g skogschampinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk soja - japansk

Chilimajonnäs

  • 1 ägg
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk chilisås
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2,5 dl rapsolja
  • 2 krm salt

Garnering

  • 25 g mâchesallad

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar. Mixa i en matberedare. Tillsätt ägg, salt och peppar. Mixa till en slät smet. Forma till fyra burgare. Stek dem i olja på medelvärme ca 5 min på varje sida.

  2. Majonnäs: Knäck ägget i en liter­kanna eller annan hög skål. Tillsätt senap, chilisås, sambal och olja. Sätt en mixerstav i botten på kannan och dra den långsamt uppåt. Mixa till en tjock majonnäs. Krydda med salt.

  3. Skiva champinjonerna tunt. Stek dem i torr stekpanna på medelvärme tills de får färg och vätskan kokat bort, ca 3 min. Skala och finhacka vitlöken, blanda den med svampen. Stek ytterligare ca 1/2 minut. Tillsätt sojan och ta bort från värmen.

  4. Dela hamburgerbröden och stek eller rosta dem lätt. Lägg i kycklingburgarna och toppa med sojastekt svamp, chilimajonnäs och sallad. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!