30 minuter
Kycklingburgare med avokadokräm och krispig rättika – gör så här:
- Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Ansa, ta bort torra blad och finhacka citrongräset.
- Blanda chili, vitlök, citrongräs, färs, ägg, salt och peppar. Arbeta färsen kraftigt tills den börjar tjockna, annars blir burgaren för lös. Forma till 4 burgare.
- Grilla burgarna tills de är genomstekta, 5-6 min på varje sida.
- Avokadokräm: Kärna ur avokadorna och mosa grovt med olja, citronsaft, salt och peppar.
- Skala och skär rättikan tunt med mandolin eller potatisskalare. Låt ligga ca 10 min i iskallt vatten så att smaken mildras.
- Skär tomat och lök i tunna skivor. Skölj och bryt salladen i bitar.
- Bred avokadoröra på över- och undersidan av bröden. Lägg på salladsbladen, burgarna och resten av grönsakerna.