Kycklingburgare Key West

Recept på riktigt smakrika kycklingburgare. Kan göras plattare så kan de stekas färdigt i pannan.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 600 g kycklingfärs
  • 2 salladslökar
  • 1 lime
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk koriander - hackad
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja

Panering

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 krm vitpeppar - nymald
  • 1 ägg
  • 1,5 dl ströbröd

Sweet chilidressing

  • 2 dl crème fraiche - eller grekisk yoghurt
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd - se recept
  • 8 blad romansallad - späda
  • 1 avokado
  • 1 lime
  • koriander
  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Ansa och finstrimla salladslöken. Skala och finhacka vitlöken. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda färsen med salladslök, vitlök, liemskal, koriander, sweet chili och salt. Forma färsen till hamburgare i en hamburgerform eller i en utstickare, 7–8 cm i diameter.

  2. Blanda mjöl och vitpeppar på en tallrik. Vispa upp ägget och lägg ströbrödet i en mindre skål. ­Panera burgarna genom att först doppa dem i mjöl- och pepparblandningen, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet.

  3. Bryn burgarna på medelvärme i olja ca 2 min på varje sida. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Stek färdigt mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  5. Dela bröden och stek eller grilla snittytorna. Lägg på kyckling­burgarna, dressing och sallad. Servera med avokadoklyftor, lime, koriander och lite extra sweet ­chilisås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!