00000

Både kycklingbullarna och grönsakerna är ganska starkt kryddade.
Vill man inte ha det så starkt är det bara att minska på mängden sambal oelek.

För 2 person(er)

Ingredienser

250 g kycklingfiléer
1 äggula
2 msk mjölk
0,5 tsk salt
2 krm sambal oelek
1 tsk spiskummin
0,5 vitlöksklyfta, pressad

Kryddkokta grönsaker

300 g morötter
200 g blomkålshuvud
250 g liten zucchini
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
20 g färsk ingefära
6 kryddnejlikor
2 krm sambal oelek

Tillbehör

1 dl matyoghurt
2 bröd

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skär kycklingfiléerna i bitar. Lägg dem i en matberedare tillsammans med äggula, mjölk, salt, kryddor och vitlök.
Mixa till en slät färs.
3. Forma färsen till 8-10 bollar och lägg i en smord ugnssäker form.
Tillaga i mitten av ugnen ca 15 minuter.
4. Kryddkokta grönsaker: Skala morötterna och skär i mindre bitar.
Ansa och skär blomkålen i buketter. Skär zucchinin i mindre bitar.
5. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Skala och skiva ingefäran tunt. Lägg ingefära, kryddnejlikor och sambal oelek i buljongen.
6. Koka först morötterna 5 minuter, lägg ner blomkålen och koka 3 minuter till. Lägg till sist ner zucchinin och låt allt koka 3 minuter.
7. Servera grönsakerna med lite av buljongen till kycklingbullarna. Det är gott med en klick matlagningsyoghurt och lite bröd till.