4.34.34.34.34.3

Kycklingbullar med krämig risoni kommer säkert bli en ny familjefavorit! Se till att köttbullarna är riktigt genomstekta.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g kycklingfärs
0,5 gul lök
0,75 dl fiberhavregryn
1 msk ostronsås
1 ägg
0,75 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk olivolja

Risoni:

6 dl vatten
0,5 dl kycklingfond, konc
3 dl risoni
2 salladslökar
0,5 citron
2 dl crème fraiche

Garnering:

citronskal
salladslök, strimlad

30 minuter

Kycklingbullar med krämig risoni – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och grovriv löken. Blanda kycklingfärsen med lök, havregryn, ostronsås, ägg, salt och peppar. Låt blandningen stå ca 10 min.
  2. Rulla ganska stora köttbullar av färsen med blöta händer och lägg dem efter hand på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och tillaga mitt i ugnen ca 12 min, vänd dem efter halva tiden. Stek tills kycklingen är genomstekt.
  3. Koka upp vatten och fond. Tillsätt risonin och rör om. Koka på svag värme ca 10 min, tills buljongen nästan kokat in helt. Rör om då och då.
  4. Ansa och strimla salladslöken. Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet. Rör ner salladslök, citronskal och crème fraiche i risonin.
  5. Lägg upp risonin på ett stort fat och lägg kycklingbullarna ovanpå. Garnera med citronskal och salladslök.

Recept av Ylva Porsklev