3.53.53.53.53.5

Recept på dubbelmarinerade kycklingbröstfiléer med citron och rosmarin. kycklingen blir extra saftig och god tack vare två marinader, en före tillagning och en som hälls på efter stekning. Servera med en kall basilikasås.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

1 kilo kycklingfiléer
2 msk smör

Marinad 1:

2 vitlöksklyftor
0,5 dl soja, japansk
0,5 dl honung, flytande
0,5 dl olivolja

Marinad 2:

2 vitlöksklyftor
0,5 citron
1 dl olivolja
2 msk honung, flytande
2 msk rosmarin, finhackad

25 minter + 5 timmar marinering + tid i ugn

Dubbelmarinerade kycklingbröstfiléer med citron och rosmarin – gör så här:

  1. Marinad 1: Skala och riv vitlöken. Vispa ihop vitlök, soja, honung och olja. Lägg kycklingen i en plastpåse och häll över marinaden.  Vänd runt ordentligt och låt marinera i kylen ca 5 timmar.
  2. Sätt ugnen på 200°. Häll av marinaden från kycklingen. Torka filéerna torra med hushållspapper. Stek kycklingfiléerna  runtom i smör tills de fått färg. Lägg dem i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, beräkna ca 20 min.
  3. Marinad 2: Skala och riv vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Vispa ihop olja, citronsaft, honung och rosmarin. Blanda i vitlök och citronskal.
  4. Låt kycklingen svalna. Skär den sedan i skivor och lägg på ett fat. Häll över marinad 2 och servera.

Recept på kall sås med basilika och vitlök hittar du HÄR!