55555

Kycklingbollar med spagetti och broccolipesto är en pastarätt med matigare pesto än den klassiska varianten på ­basilika. Servera utan kyckling­bollarna om du vill ha en hel­vegetarisk variant.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g kycklingfärs
1 citron
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 msk smör
2 msk rapsolja

Broccolipesto:

250 g broccoli
1 dl pinjenötter
1 kruka persilja
1 dl parmesanost, grovriven
1 dl olivolja
0,5 tsk salt
1 krm
svartpeppar, nymald
1 msk citron, pressad

Tillbehör:

350 g spagetti
1 dl parmesanost, riven
citron, att pressa över

30 minuter

Kycklingbollar med spagetti och broccolipesto – gör så här

  1. Kycklingbollar: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda alla ingredienser och rulla till bollar, ca 4 cm i diameter.
  2. Broccolipesto: Skala broccolistjälken, skär bort och kasta grova delar. Skär stjälken i bitar och bryt broccolin i buketter. Koka upp vatten och förväll all broccoli. Häll av
    i durkslag, ­spola med kallt vatten.
  3. Lägg alla ingredienser utom oljan i en matberedare. Mixa till en fin massa. Droppa i olja samtidigt som du mixar. Krydda med salt, peppar och citronsaft.
  4. Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Stek kycklingbollarna i smör och olja tills de är genomstekta och har en fin gyllenbrun färg.
  6. Blanda spagettin med pesto och servera till bollarna. Riv gärna över lite extra parmesanost och servera med en citronklyfta att pressa över.