30 minuter
Kycklingbollar med spagetti och broccolipesto – gör så här
- Kycklingbollar: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda alla ingredienser och rulla till bollar, ca 4 cm i diameter.
-
Broccolipesto: Skala broccolistjälken, skär bort och kasta grova delar. Skär stjälken i bitar och bryt broccolin i buketter. Koka upp vatten och förväll all broccoli. Häll av
i durkslag, spola med kallt vatten. - Lägg alla ingredienser utom oljan i en matberedare. Mixa till en fin massa. Droppa i olja samtidigt som du mixar. Krydda med salt, peppar och citronsaft.
- Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
- Stek kycklingbollarna i smör och olja tills de är genomstekta och har en fin gyllenbrun färg.
- Blanda spagettin med pesto och servera till bollarna. Riv gärna över lite extra parmesanost och servera med en citronklyfta att pressa över.