Kycklingben med pecorinocrème

Kycklingen blir klar samtidigt som potatisen. Använd varmluft så får potatisen fin färg eller höj temperaturen till 225° i vanlig ugn.

Kycklingben med pecorinocrème

 

1. Sätt ugnen på 185° och varmluft. Lägg kycklingbenen i en bunke. Tillsätt soja och rosmarin och blanda väl. Lägg kycklingbenen på ena halvan av en plåt med bakplåtspapper.

2. Skölj och skär varje potatis i 6 klyftor på längden. Strö på 2 krm salt. Lägg potisklyftorna bredvid kycklingbenen. Stek mitt i ugnen, ca 35 minuter, tills kycklingen är genomstekt.

3. Riv pecorinoosten och blanda med 2 dl yoghurt. Hyvla rödkål och äpple i tunna skivor och strö på 1 krm salt. Blanda ner 0,5 dl yoghurt. Servera pecorinocrème och rödkålssallad till kycklingbenen och potatisen.

Recept från