Kycklingben med pecorinocrème

Kycklingen blir klar samtidigt som potatisen. Använd varmluft så får potatisen fin färg eller höj temperaturen till 225° i vanlig ugn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 900 g kycklingben
  • 1,5 msk kinesisk soja
  • 2 tsk rosmarin - finhackad färsk, eller 1 tsk torkad
  • 2 bakpotatisar - (300 g)
  • 2 krm salt - + 1 krm salt
  • 50 g pecorino
  • 2 dl yoghurt - turkisk + 0,5 dl yoghurt
  • 200 g rödkål
  • 1 äpple

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 185° och varmluft. Lägg kycklingbenen i en bunke. Tillsätt soja och rosmarin och blanda väl. Lägg kycklingbenen på ena halvan av en plåt med bakplåtspapper.

  2. Skölj och skär varje potatis i 6 klyftor på längden. Strö på 2 krm salt. Lägg potisklyftorna bredvid kycklingbenen. Stek mitt i ugnen, ca 35 minuter, tills kycklingen är genomstekt.

  3. Riv pecorinoosten och blanda med 2 dl yoghurt. Hyvla rödkål och äpple i tunna skivor och strö på 1 krm salt. Blanda ner 0,5 dl yoghurt. Servera pecorinocrème och rödkålssallad till kycklingbenen och potatisen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!