00000

Stek gärna dubbel sats av kycklingbenen, det är perfekt att ha på lut i frysen, snart är det picknickdags!

För 4 pers

Ingredienser

Kycklingben med lökpotatis och äppel- och krasseröra

1 kilo kycklingben
2 msk + 1 tsk kinesisk soja
1 msk rapsolja
1 tsk + 1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
800 g potatis
2 gula lökar
3 dl vatten

Röra

1 äpple
1/2 citron
1 ask smörgåskrasse
2 dl turkisk yoghurt
1/2 tsk strösocker
2 krm salt

30 min

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 2 msk soja, olja, 1 tsk salt och peppar i en ugnssäker form. Vänd kycklingen i blandningen. Stek mitt i ugnen ca 20 min, tills kycklingen är genomstekt.

2. Skala och skär potatis och lök i klyftor. Koka upp vattnet och 1 tsk soja i en kastrull. Lägg i potatis och lök, koka ca 10 min utan lock. Låt rinna av men -spara lite av kokvattnet. Stompa -potatisen grovt. Späd med lite av kokvattnet. Tillsätt 1 tsk salt.

3. Röra: Kärna ur och skär äpplet i tärningar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Klipp smörgåskrassen. Blanda yoghurt, citronskal och -saft, socker och salt. Vänd ner äpple och krasse, spara lite till garnering.

4. Servera nystekta kycklingben med lök-potatis och äppelröra. Garnera med krasse.