Kycklingben med karibisk touch

Recept på kycklingben med karibisk touch. Gör först en kryddpasta och blanda med kycklingbenen i en stor bunke eller påse. Låt dem marinera minst 1 timme innan de steks i ugnen. Vänd kycklingbenen några gånger under stekningen.
Charlotte Jenkinson
Recept på kycklingben med karibisk touch.
Recept på kycklingben med karibisk touch. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 kg kycklingben

Kryddpasta

  • 2 tsk kryddpepparkorn - hela
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm muskot - riven
  • 2 krm kanel - mald
  • 1 tsk koriander - mald
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk timjan - finhackad
  • 2 msk ingefära - riven, färsk
  • 1 lime - rivet skal
  • 2 tsk rårössocker
  • 2 tsk salt
  • 3 msk rapsolja

Gör så här

  1. Krossa kryddpepparkornen i en mortel. ­Skala och riv vitlöken. Blanda kryddpeppar och vitlök med övriga ingredienser i en skål till en kryddpasta.

  2. Blanda kryddpastan med kycklingbenen i en stor skål eller plastpåse. Blanda om ordentligt och låt marinera i kylen ca 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 175°. Lägg kycklingbenen i en långpanna och stek mitt i ugnen ca 50 min. Vänd dem gärna en eller två gånger under ­tiden. Öka värmen till 225° och stek ytterligare ca 10 min för att ytan ska bli krispig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!