Kycklingben med karibisk touch
Ingredienser
- 2 kg kycklingben
Kryddpasta
- 2 tsk kryddpepparkorn - hela
- 2 vitlöksklyftor
- 2 krm muskot - riven
- 2 krm kanel - mald
- 1 tsk koriander - mald
- 0,5 tsk svartpeppar - nymald
- 1 tsk chiliflakes
- 2 tsk paprikapulver
- 1 msk timjan - finhackad
- 2 msk ingefära - riven, färsk
- 1 lime - rivet skal
- 2 tsk rårössocker
- 2 tsk salt
- 3 msk rapsolja
Gör så här
-
Krossa kryddpepparkornen i en mortel. Skala och riv vitlöken. Blanda kryddpeppar och vitlök med övriga ingredienser i en skål till en kryddpasta.
-
Blanda kryddpastan med kycklingbenen i en stor skål eller plastpåse. Blanda om ordentligt och låt marinera i kylen ca 1 timme.
-
Sätt ugnen på 175°. Lägg kycklingbenen i en långpanna och stek mitt i ugnen ca 50 min. Vänd dem gärna en eller två gånger under tiden. Öka värmen till 225° och stek ytterligare ca 10 min för att ytan ska bli krispig.