Kycklingben med htipiti och spenathavre

Kycklingben med htipiti och spenathavre är enkel vardagsmat. Htipiti är en fetaoströra med rostad paprika och sting från chili. Den passar utmärkt till kyckling men även till fisk och kött.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 kg kycklingben
  • 1 kruka oregano
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl havreris
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 200 g spenat - färsk
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 burk htipiti - (Fontana, 200 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Hacka hälften av oreganon och blanda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lossa lite på skinnet på kycklingbenen och peta in örtblandningen under skinnet.

  2. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills kycklingbenen är genomstekta.

  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja ca 3 min. Blanda i havreriset. Häll över 6 dl vatten och tillsätt buljongtärningen. Låt koka utan lock ca 13 min. Vänd ner spenaten i havreriset och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Garnera kycklingen med resterande oregano och servera med spenathavre och htipiti.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!