00000

Kyckling på mexikanskt vis.
Eftersom kycklinglårfilé och delikatesspotatis har samma tillagningstid kan man steka det tillsammans.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g kycklinglårfilé
1 kg delikatesspotatis, 1 ask
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
1,5 tsk salt, gärna gourmetsalt
0,5 tsk chilipeppar

Röra

0,5 gurka, (ca 200 g)
1 avokado
1 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 tsk salt

Till servering

, riven ost, tacosås, sallad, körsbärstomater

1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och torka potatisen. Häll oljan i en långpanna. Pressa i vitlöken.
2. Vänd kycklingen och potatisen i oljan. Krydda med salt och chilipeppar.
3. Stek kyckling och potatis i mitten av ugnen 20-25 minuter.
4. Riv gurkan grovt på ett dubbelvikt hushållspapper.
Pressa ur vätskan.
5. Dela avokadon och ta bort kärna och skal. Mosa fruktköttet och blanda med yoghurten. Rör i gurkan och smaksätt med vitlök och salt. Servera kycklingen och potatisen med tillbehören.