Kyckling, texmex

Kyckling på mexikanskt vis. Eftersom kycklinglårfilé och delikatesspotatis har samma tillagningstid kan man steka det tillsammans.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 kg delikatesspotatis - 1 ask
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1,5 tsk salt - gärna gourmetsalt
  • 0,5 tsk chili

Röra

  • 0,5 gurka - (ca 200 g)
  • 1 avokado
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 0,5 tsk salt

Till servering

  • ost - riven
  • tacosås
  • sallad
  • körsbärstomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och torka potatisen. Häll oljan i en långpanna. Pressa i vitlöken.

  2. Vänd kycklingen och potatisen i oljan. Krydda med salt och chilipeppar.

  3. Stek kyckling och potatis i mitten av ugnen 20-25 minuter.

  4. Riv gurkan grovt på ett dubbelvikt hushållspapper. Pressa ur vätskan.

  5. Dela avokadon och ta bort kärna och skal. Mosa fruktköttet och blanda med yoghurten. Rör i gurkan och smaksätt med vitlök och salt. Servera kycklingen och potatisen med tillbehören.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!