4.34.34.34.34.3

Kyckling sichuan-style är en enkel variant av en klassiker som ofta innehåller sichuanpeppar. I detta recept används enbart chili och rätten blir mycket god även utan den speciella pepparn.

För 4 personer:

Ingredienser

550 g kycklingkött, benfritt i bitar, t ex minutbitar
2 msk majsstärkelse, Maizena
1 rödlök
2 paprikor, i olika färger
2 msk soja, japansk
2 msk hoisinsås
1 msk ingefära, finriven
0,5 msk sesamolja
1-2 tsk chiliflakes
2 vitlöksklyftor
rapsolja, salt

Tillbehör:

3 dl basmatiris

15 minuter

Kyckling sichuan-style – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Krydda kycklingen med 1/2 tsk salt. Blanda runt bitarna i majsstärkelsen så att det täcker bitarna. Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda soja, hoisinsås, ingefära, sesamolja och chiliflakes. Skala och pressa i vitlöken.
  2. Stek lök och paprika hastigt i 1 msk olja. Ta grönsakerna ur pannan. Stek därefter kycklingen i 1 msk olja tills den fått lite färg och är genomstekt. Blanda ner lök och paprika.
  3. Häll såsen över kyckling och grönsaker och blanda väl. Stek 2–3 min på medelvärme. Servera med ris.