Kyckling sichuan-style

Kyckling sichuan-style är en enkel variant av en klassiker som ofta innehåller sichuanpeppar. I detta recept används enbart chili och rätten blir mycket god även utan den speciella pepparn.

Ingredienser

  • 550 g kycklingkött - benfritt i bitar, t ex minutbitar
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 rödlök
  • 2 paprikor - i olika färger
  • 2 msk soja - japansk
  • 2 msk hoisinsås
  • 1 msk ingefära - finriven
  • 0,5 msk sesamolja
  • 1 - 2 tsk chiliflakes
  • 2 vitlöksklyftor
  • rapsolja
  • salt

Tillbehör

  • 3 dl basmatiris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Krydda kycklingen med 1/2 tsk salt. Blanda runt bitarna i majsstärkelsen så att det täcker bitarna. Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda soja, hoisinsås, ingefära, sesamolja och chiliflakes. Skala och pressa i vitlöken.

  2. Stek lök och paprika hastigt i 1 msk olja. Ta grönsakerna ur pannan. Stek därefter kycklingen i 1 msk olja tills den fått lite färg och är genomstekt. Blanda ner lök och paprika.

  3. Häll såsen över kyckling och grönsaker och blanda väl. Stek 2–3 min på medelvärme. Servera med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!